Πεζοπορικός Σύλλογος Ζακύνθου

Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή

Σύλλογος

Ένας Σύλλογος “Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή” δημιουργείται ως νομική προσωπικότητα αλλά δεν γεννιέται!

Μετά από τέσσερα χρόνια κοινωνικής παρουσίας στη Ζάκυνθο, ιδρύθηκε επίσημα από 7/2/2020 ο Πεζοπορικός Σύλλογος Ζακύνθου “Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή”.

Σε μία εποχή που η οικολογική, η οικονομική, η κοινωνική κρίση, η άνευ όρων ανάπτυξη οδηγούν σε κοινωνία δύο ταχυτήτων και σε πρότυπα ανθρώπων υποταγμένων στον ορθολογισμό και την τεχνολογική κυριαρχία, κρίνεται αναγκαία η συσπείρωση των ανθρώπων που δεν εφησυχάζουν και που πιστεύουν τόσο στο «πρόσωπο» όσο και στην ομαδική αλληλέγγυα δράση.

Στις μέρες μας όταν σχεδόν όλοι είναι παγιδευμένοι στην καθημερινή ρουτίνα όπου θριαμβεύει το στρες, η μοναξιά και η έλλειψη επικοινωνίας, στόχος μας είναι να προβάλλουμε έναν άλλο τρόπο ζωής που θα μας θυμίζει ότι έχουμε ακόμα δικαίωμα στο όνειρο. Ο σύλλογος Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή”, ιδρύεται για να αγωνισθεί με σκοπό να διαμορφωθούν στην ζακυνθινή κοινωνία οι συνθήκες που θα διασφαλίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους πολίτες, τον σεβασμό στο περιβάλλον και τη διάδοση της ποιοτικής καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δημιουργίας, παράγοντες απαραίτητοι για την ποιότητα στη ζωή μας.

Τα εργαλεία για την ευόδωση του σκοπού μας είναι η πεζοπορία στη φύση, κυρίως στη Ζάκυνθο, οι πολιτιστικές αναφορές μας, η ιστορική μας ανασκόπηση, ο αναστοχασμός στη πλούσια παράδοση μας. Εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου, η Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή” έχει αποδείξει έμπρακτα ότι προσπαθεί να ευοδωθούν οι παραπάνω στόχοι. Η δημιουργία του συλλόγου ως νομική προσωπικότητα, έχει σκοπό να μπουν περισσότεροι και ποιοτικότεροι στόχοι στην ουσιαστικότερη αυτο-οργάνωση της καθημερινότητας (από τον ελεύθερο χρόνο, τα δικαιώματα, την αλληλεγγύη κλπ) των κατοίκων της Ζακύνθου.

Σύλλογος

Newsletter